A fogágybetegség mindenkit érint! A kérdés csak az, hogy mikor...
Parodontologia (fogágykezelés)

Egy olyan problémakör ami mindenki életében jelentkezik előbb vagy utóbb, ahol az időben történő fogorvosi diagnózis és megelőzés a legfontosabb tényező!

A parodontium, vagyis a fogágy olyan anatómiai képletek összessége, amelyek a fogak rögzítésében vesznek részt. A fogágybetegségek hátterében állhat genetikai tényező, általános megbetegedés, de a leggyakoribb ok a fogkőlerakódás és a nem megfelelő szájhigiéne következtében létrejött gyulladás. A gyulladás érintheti kizárólag az íny állományát (gingivitis) - ilyenkor az íny vörös, duzzadt, fájdalmas és vérzik. Előrehaladott esetekben, amikor már a fogágy többi része is érintett (parodontitis), tasak alakulhat ki, illetve a csontpusztulás következtében a fogak meglazulhatnak. A teljeskörű fogorvosi ellátás részeként végzett terápiában fontos szerepet játszik a dentálhigiénés kezelés, fogínykezelések illetve tasakkezelés (tasakok alapos kitisztítása és fertőtlenítése). Súlyosabb esetekben szükségessé válhat különböző sebészi eljárások alkalmazása, valamint a meglazult fogak sínezése valamint a csontpusztulás kezelése is. Összefoglalva: fogágykezelésekről vagyis fogmegtartó kezelésekről van szó.

A fogínysorvadás létrejöhet nem megfelelő fogmosási technika alkalmazása esetén is. Az íny visszahúzódik, a fognyak szabaddá válik, amelynek következtében érzékenység alakulhat ki. Kezelésében konzervatív (speciális fogkrémek, fognyaki ecsetelők, fognyaki tömések) és sebészi eljárások állnak a fogorvos rendelkezésére.

Panaszmentesség esetén is félévente keresse fel fogorvosát! Keresse a OXYDENTAL® Óbudát a III. kerületben Óbuda központjában a Flórián térnél vagy az OXYDENTAL® Újpestet a IV. kerületben Újpesten Káposztásmegyeren  a Homoktövis lakóparkban.

Zárt tasaktisztítás tasakonként:  3.000 Ft
Nyitott tasaktisztítás tasakonként (sebészi) gyökérsimítással:  6.000 Ft
Fogínyplasztikák:  5.000 Ft - 100.000 Ft + esetleges anyagár
Egyéni megbeszélés tárgyát képezi a beavatkozási terület méretétől és a megoldandó probléma nagyságától függően!
Fogorvosi vizsgálatok, diagnosztika
Fogászati prevenció (megelőzés)
Parodontologia (fogágykezelés)
Konzerváló fogászat (fogmegtartó kezelések)
Fogpótlások
Szájsebészeti beavatkozások - Implantáció (fogbeültetés) , fogeltávolítás (foghúzás) - Újpesten, Óbudán
Fogékszerek
Otthoni professzionális fogfehérítés
Belügyi és rendvédelmi dolgozók kedvezményes ellátása
Főoldal
Kapcsolat
Fogászati kezelések
Fogorvosi vizsgálatok, diagnosztikaFogászati prevenció (megelőzés)Parodontologia (fogágykezelés)Konzerváló fogászat (fogmegtartó kezelések)FogpótlásokSzájsebészeti beavatkozások - Implantáció (fogbeültetés) , fogeltávolítás (foghúzás) - Újpesten, ÓbudánFogékszerekOtthoni professzionális fogfehérítésBelügyi és rendvédelmi dolgozók kedvezményes ellátása