A fogak megtartása : megelőzéssel (prevencióval) kéz a kézben!
Konzerváló fogászat (fogmegtartó kezelések)

Tartsuk meg a saját fogainkat amilyen hosszan csak lehetséges - a fogorvosi szakmai és anyagi ésszerűség határait nem túllépve! Esztétikai fogászat.

 

TÖMÉS

 

Fogmegtartó (konzervatív) kezelés, amelynek célja a fog koronai illetve gyökéri  károsodásának (leggyakrabban szuvasodás és trauma következtében) helyreállítása. A fogászati technológia folyamatos fejlődésével a régebben gyakran használt amalgám töméseket napjainkban már leginkább az esztétikus tömések helyettesítik melyekkel tökéletes kozmetikai eredmény érhető el. Az esztétikus tömőanyagok különböző színárnyalatokban kerülnek forgalomba, a fogorvos színskála segítségével választja ki a páciens számára megfelelő színt.

 

INLAY

 

Átmenetet képez a tömés és a fogpótlás között, mert a fogorvos olyan destrukció/hiány esetén készíti el, amelynek helyreállítása töméssel már nem oldható meg biztonságosan. Anyagát tekintve készülhet üvegkerámiából, aranyból vagy üvegszállal megerősített kompozitból. Az üreg kialakítását és lenyomatvételt követően a fogtechnikus elkészíti a hiányzó rész élethű mását, amelyet a fogorvos az üregbe ragasztással rögzít.

 

ESZTÉTIKAI FOGÁSZAT

 

A szép fogazatra való igény napjainkban is folyamatosan növekvő tendenciát mutat. Az új fogászati anyagok és technológiák megjelenése lehetőséget teremt a fogorvos számára a legmagasabb esztétikai igény kielégítésére is. Látványos sikereket érhetünk el a frontfogak területén, letört, elszíneződött fogak esetén porcelán héjak készítésével. A porcelán héj a frontfogak látható felszínét borító, vékony, tisztán porcelánból készült réteg, amely segítségével a fentebb említett szépséghibák orvosolhatók. Nagy előnye, hogy kevés foganyagveszteséggel jár (az előkészítés során a fogorvosnak sokkal kevesebbet kell elcsiszolnia a fogból mint hagyományos koronakészítés esetén) valamint az, hogy színben és formában tökéletes/élethű helyreállítás érhető el. Indikációs körét csökkenti, hogy erősen tömött fogak esetén készítése nem javasolt.

 

GYÖKÉRKEZELÉS

 

Ennek során eltávolítjuk a fogbelet illetve az elhalt, fertőzött szöveteket, majd a gyökércsatornákat hermetikusan lezárjuk. Leggyakrabban előrehaladott fogszuvasodás, fog elhalása (baleset, ütődés) miatt kerül sor. Az elszíneződött gyökérkezelt fogak fehérítéssel vagy esztétikai fogászati kezelésekkel (héjak, koronák) kiválóan helyreállíthatóak.

Újpesti (káposztásmegyeri) rendelőnkben gyermekfogászati ellátást is kínálunk!

 

Esztétikus tömés egyfelszínű (2 év garancia):  10.000 Ft
Esztétikus tömés kétfelszínű (2 év garancia):  15.000 Ft
Esztétikus tömés háromfelszínű (2 év garancia):  18.000 Ft
Kerámiahéj (2 év garancia):  42.000 Ft
Kerámia inlay (2 év garancia):  50.000 Ft
Gyökércsatornák megnyitása/fog:  10.000 Ft
Gyökércsatorna áttisztítás, átöblítés csatorna /alkalom:  1.000 Ft
Gyökércsatorna tömése 1-2-3 csatorna:  15.000 Ft - 25.000 Ft
Gyökércsatorna gyógyszeres ideiglenes lezárása/fog:  5.000 Ft
Gyermek gyógyszeres tömés:  5.000 Ft
Barázdazárás:  6.000 Ft
Gyógyszeres tömés:  6.000 Ft
Impregnálás:  6.000 Ft
Fogorvosi vizsgálatok, diagnosztika
Fogászati prevenció (megelőzés)
Parodontologia (fogágykezelés)
Konzerváló fogászat (fogmegtartó kezelések)
Fogpótlások
Szájsebészeti beavatkozások - Implantáció (fogbeültetés) , fogeltávolítás (foghúzás) - Újpesten, Óbudán
Fogékszerek
Otthoni professzionális fogfehérítés
Belügyi és rendvédelmi dolgozók kedvezményes ellátása
Főoldal
Kapcsolat
Fogászati kezelések
Fogorvosi vizsgálatok, diagnosztikaFogászati prevenció (megelőzés)Parodontologia (fogágykezelés)Konzerváló fogászat (fogmegtartó kezelések)FogpótlásokSzájsebészeti beavatkozások - Implantáció (fogbeültetés) , fogeltávolítás (foghúzás) - Újpesten, ÓbudánFogékszerekOtthoni professzionális fogfehérítésBelügyi és rendvédelmi dolgozók kedvezményes ellátása