• 1048 Budapest, Homoktövis utca 110., 1. em. 7. (Újpest), 1032 Budapest, Szőlő utca 80., 1. em. 6. (Óbuda)
  • +36 30 379 15 37 (Újpest), +36 70 270 32 25 (Óbuda)
Megelőzés = rengeteg idő, pénz megspórolása, kevesebb stressz, egészségesebb életvitel, szebb mosoly!
Fogászati prevenció (megelőzés)
 

A fogászati problémák megelőzést nem lehet eléggé hangsúlyozni!

MEGELőZÉS

 

DENTALHYGIÉNÉS KEZELÉS: a teljeskörű fogászati professzionális szájhigiénés ellátás magában foglalja a fogkő és a fogfelszínre lerakódott elszíneződések eltávolítását. A fogkő a fogak felszínén található elmeszesedett lerakódás, amely fogkefével már nem távolítható el. Színe a sárgás-fehértől a feketéig terjedhet, elhelyezkedését tekintve pedig lehet íny alatti, vagy a páciens számára is szembetűnő, íny feletti forma. A fogkő nem pusztán esztétikai problémát jelent, hanem a fogágybetegségek szempontjából döntő tényezőnek számít. Az évek során felhalmozódott, el nem távolított fogkő a fog tartószerkezetének pusztulásához és lassan fogelvesztéshez vezethet. A szájhigiénés kezelés alkalmával a fogorvos, vagy az erre speciálisan kiképzett szájhigiénikus fogkőeltávolítást végez, majd lepolírozza a fogfelszíneket.

SZÁJHIGIÉNIA

 

Az ép és szép fogak részben öröklődnek, de a gondos és rendszeres szájápolás rengeteget javíthat a kevésbé kedvező genetikai adottságokon is.

 

Kezelések:

 

fájdalommentes ultrahangos fogkőeltávolítás

-segítünk a helyes fogmosási, fogápolási technikák elsajátításában

-professzionális (in-office) fogfehérítés (3×15 perc ledlámpás)

 

Néhány megfontolandó tanács és információ, ami segít a megfelelő szájhigiénés szokás kialakításában:

 

Egészen pici kortól, a szülűk személyes játékos példamutatásával és motiválásával tanítsuk gyermekeinket a helyes fogápolásra. Újpesti rendelőnkben gyermekfogászati ellátás keretein belül erre kiváló lehetőséget kínálunk!

A napi kétszeri alapos fogmosás elengedhetetlen ahhoz, hogy fogaink lepedékmentesek legyenek. A fogmosás után már néhány óra elteltével elkezdődik a lepedék újraképződése. A fogak kicsi barázdáiban, a fogközökben, és a fogak íny-kontúrjában tud a leghamarabb megtapadni. A lepedék elmeszesedve fogkővé alakul, majd elkezdődik a fogágy gyulladása, leépülése, fogszuvasodás kialakulása.

A fogkefe feje lehetőleg kisméretű, sörtéi lekerekített végűek, keménysége puha vagy közepes, sűrű csomózású legyen.

Olyan fogkrémet válasszunk, ami tisztító hatása mellett olyan hatóanyagokat is tartalmaz, ami véd a fogszuvasodástól, megelőzi az ínygyulladást, gátolja a fogkő képződését. Kisgyerekek esetében beszélje meg fogorvosával, hogy milyen fogkrémet használjanak.

Kevéssé hozzáférhető helyeken, szorosan érintkező fogaknál, fogpótlásoknál és környezetükben használjon fogselymet, fogköztisztító kefét, szájzuhanyt.

 

Panaszmentesség esetén is félévente keresse fel fogorvosát! Várjuk az OXYDENTAL® Óbudában a III. kerületben Óbuda központjában a Flórián térnél és az OXYDENTAL® Újpesten Káposztásmegyeren a Homoktövis lakóparkban.

FOGKőELTÁVOLÍTÁS:  10.000 Ft

Magába foglalja a fogíny feletti és alatti fogkő illetve plakk eltávolítását és a kiegészítő fogínykezelést. Az ár nem alkalomra vonatkozik hanem a teljes kezelésre még ha több alkalomra is van szükség a tervezett eredmény eléréséhez.

 
SZAKTANÁCSADÁS:  5.000 Ft
 
HARAPÁSEMELő:  15.000 Ft
 
POLÍROZÁS:  4.000 Ft