Aktuális, Újdonságok
Fogkefefa (Miswak, Mustárfa)

Az ún. miswak, fogkefefa a \"Peelu\" fa (Salvadora Persica, Mustárfa) gyökere ami leginkább az arab világban terjedt el \"Arak\" néven. Természetes, biztonságosabb és hatékonyabb mint a szintetikus fogkefék. Lágy, rostos szálaival könnyebben tudjuk tisztítani a fogközöket olyan helyeken is ahol hagyományos fogkefével ez nem lehetséges (fogselyem hatás). Ásványi összetétele is hozzájárul a szájhigiéné fenntartásához, amihez így fogkrém sem szükséges.

Antibakteriális, hatékony a szájszag és a lerakódott lepedék ellen is. Javítja az ízérzékelést, erősíti a fogínyt, hatékony a szuvasodás megelőzésében illetve a már meglévők esetében lassítja a folyamatot, enyhe fájdalomcsillapító és fehérítő hatású,

Főleg a Közel-Keleten terjedt el, ismert volt Babilóniában, az ókori Egyiptomban majd később a Római Birodalom területén. Manapság Afrikában, Ázsia távolabbi területein és Dél- Amerikában is használják. Kivonatából készítenek fogkrémet, melyet a fent említett területeken kívül az USA-ban és Kanadában is forgalmaznak.

2003-ban egy tudományos vizsgálat keretében összehasonlították a miswak és a hagyományos fogkefe használatát. Az eredmények alapján, megfelelő használat esetén a miswak hatékonyabbnak bizonyult!

A WHO már 1986-ban javasolta használatát.

\"Fogkefefa\"

Használata:

Nincs szükség vízre és fogkrémre sem. Az egyik végén a vékony kérget le kell kaparni 2-3 cm hosszan. Igény esetén vizzel meg lehet nedvesíteni, de ez nem lényeges, majd addig kell rágni, amíg olyan rojtos nem lesz mint egy fogkefe, amivel úgy tisztíthatjuk a fogainkat mint egy klasszikus fogkefével. A letöredezett darabkákat ki kell köpni. Kis helyen elfér és napközben is velünk lehet. Gyermekeknek ideális, mert a kötelező fogmosás mellett a legkisebbek játék közben is használhatják.

Komponensei:

Fluoridok, szilícium, kálcium-szulfát, gipszkristályok, tannin, szaponin, C-vitamin, flavonoidok, kloridok

     

Belügyi és rendvédelmi dolgozók kedvezményes ellátása
Fogékszerek
Fogkefefa (Miswak, Mustárfa)
Gyermekfogászati ellátás
Gondolatok az implantációról
Pár szó a fogkőről
Főoldal
Kapcsolat
Fogászati kezelések
Fogorvosi vizsgálatok, diagnosztikaFogászati prevenció (megelőzés)Parodontologia (fogágykezelés)Konzerváló fogászat (fogmegtartó kezelések)FogpótlásokSzájsebészeti beavatkozások - Implantáció (fogbeültetés) , fogeltávolítás (foghúzás) - Újpesten, ÓbudánFogékszerekOtthoni professzionális fogfehérítésBelügyi és rendvédelmi dolgozók kedvezményes ellátása