• 1048 Budapest, Homoktövis utca 110., 1. em. 7. (Újpest), 1032 Budapest, Szőlő utca 80., 1. em. 6. (Óbuda)
  • +36 30 379 15 37 (Újpest), +36 70 270 32 25 (Óbuda)
A fogágybetegség mindenkit érint! A kérdés csak az, hogy mikor...
Parodontologia (fogágykezelés)
 

Egy olyan problémakör ami mindenki életében jelentkezik előbb vagy utóbb, ahol az időben történő fogorvosi diagnózis és megelőzés a legfontosabb tényező!

A parodontium, vagyis a fogágy olyan anatómiai képletek összessége, amelyek a fogak rögzítésében vesznek részt. A fogágybetegségek hátterében állhat genetikai tényező, általános megbetegedés, de a leggyakoribb ok a fogkőlerakódás és a nem megfelelő szájhigiéne következtében létrejött gyulladás. A gyulladás érintheti kizárólag az íny állományát (gingivitis) – ilyenkor az íny vörös, duzzadt, fájdalmas és vérzik. Előrehaladott esetekben, amikor már a fogágy többi része is érintett (parodontitis), tasak alakulhat ki, illetve a csontpusztulás következtében a fogak meglazulhatnak. A teljeskörű fogorvosi ellátás részeként végzett terápiában fontos szerepet játszik a dentálhigiénés kezelés, fogínykezelések illetve tasakkezelés (tasakok alapos kitisztítása és fertőtlenítése). Súlyosabb esetekben szükségessé válhat különböző sebészi eljárások alkalmazása, valamint a meglazult fogak sínezése valamint a csontpusztulás kezelése is. Összefoglalva: fogágykezelésekről vagyis fogmegtartó kezelésekről van szó.

A fogínysorvadás létrejöhet nem megfelelő fogmosási technika alkalmazása esetén is. Az íny visszahúzódik, a fognyak szabaddá válik, amelynek következtében érzékenység alakulhat ki. Kezelésében konzervatív (speciális fogkrémek, fognyaki ecsetelők, fognyaki tömések) és sebészi eljárások állnak a fogorvos rendelkezésére.

Panaszmentesség esetén is félévente keresse fel fogorvosát! Keresse a OXYDENTAL® Óbudát a III. kerületben Óbuda központjában a Flórián térnél vagy az OXYDENTAL® Újpestet a IV. kerületben Újpesten Káposztásmegyeren  a Homoktövis lakóparkban. 

 

ZÁRT TASAKTISZTÍTÁS TASAKONKÉNT:  3.000 Ft

 

NYITOTT TASAKTISZTÍTÁS TASAKONKÉNT (SEBÉSZI) GYÖKÉRSIMÍTÁSSAL:  6.000 Ft

 

FOGÍNYPLASZTIKÁK:  5.000 Ft – 100.000 Ft + esetleges anyagár

Egyéni megbeszélés tárgyát képezi a beavatkozási terület méretétől és a megoldandó probléma nagyságától függűen!