• 1048 Budapest, Homoktövis utca 110., 1. em. 7. (Újpest), 1032 Budapest, Szőlő utca 80., 1. em. 6. (Óbuda)
  • +36 30 379 15 37 (Újpest), +36 70 270 32 25 (Óbuda)
Teljes körű járóbeteg szájsebészeti - implantációs ellátás! Ami sok helyen hiányzik az általános fogorvosi ellátás mellől!
Szájsebészeti beavatkozások – Implantáció (fogbeültetés) , fogeltávolítás (foghúzás) – Újpesten, Óbudán
A IV. KERÜLETBEN KÁPOSZTÁSMEGYEREN ÉS A III. KERÜLETBEN
 

Teljes körű szájsebészeti járóbeteg ellátás az egyszerű fogeltávolításoktól, lágyrészplasztikáktól a műtéti fogeltávolításokon át az implantációig! Egy helyen, fájdalommentesen!

FOGELTÁVOLÍTÁS

A fog eltávolítása (foghúzás) a fogágyból, amely kétféle módon történhet

Egyszerű úton, amikor az orvos fogó segítségével távolítja el a fogat, a fog koronai része általában jól megragadható.

Sebészi feltárásból történő fogeltávolítás javallata sokrétű lehet. Leggyakrabban alsó bölcsességfogak eltávolítása esetén válik szükségessé ez a beavatkozás, hiszen ezek a fogak igen gyakran az állcsontban rendellenes (dőlt vagy fekvő) helyzetben találhatók. Előtörésük lehet teljes vagy részleges. Részleges előtörés esetén a fog már kibújt koronai része és a nyálkahártyával még fedett fogfelszín között egy sekély tasak alakul ki, amely a páciens számára nehezen tisztítható. A kialakuló gyulladás (pericoronitis) következtében a fogat még körülölelő nyálkahártya duzzadt, vörös és rendkívül fájdalmas. Amennyiben van esély a fog teljes előtörésére, a gyulladás megszűnte után a felesleges nyálkahártyarészlet eltávolítására van szükség. A bölcsességfog áttörési nehézségeinek általában helyhiány az oka. A rendellenes helyzetű visszamaradt bölcsességfog a fogívben torlódást hozhat létre, amely nagymértékben kedvez a fogszuvasodás és a fogínygyulladás kialakulásának. Ilyen esetekben javasolt a bölcsességfog eltávolítása, amely sebészi feltárásból történik. Érzéstelenítést követően a szájsebész egy kis metszést ejtve, a fog körüli csont eltávolítását követően, az erre speciális eszközökkel eltávolítja a fogat és varrattal zárja a sebfelszíneket.

GYÖKÉRCSÚCS RESECTIO ÉS CISZTAMűTÉTEK

Olyan sebészi eljárás, melynek célja a fog megtartása, korlátolt funkcióképességének biztosítása. A műtét lényege, hogy a fog előkészítése (gyökértömés) után a gyökércsúcs egy része eltávolításra kerül. A beavatkozás javallati területe széles, de leggyakrabban cisztaműtétekkel kapcsolatban kerül elvégzésre, elsősorban a frontfogak területén. A rágófogak területén, a nehéz technikai kivitelezés miatt, ritkán végzett sebészi eljárás.

A szájüregben sokféle, változatos megjelenésű cisztával találkozhatunk. A mindennapi praxisban leggyakrabban előforduló forma a gyökércsúcson képződő ciszta. Jellemzője, hogy mindig gyulladás talaján fejlődik ki. Terápiájában túlnyomórészt a sebészi eltávolítás jelenti a megoldást.

IMPLANTOLÓGIA

Fogaink bármi okból való elvesztése komoly traumát jelenthet. Az pótlásra használatos koronák és kivehető protézisek sokak számára meglehetősen kényelmetlenek, és esztétikailag sem kielégítők. Számukra lehet megoldás az implantáció.

Az implantátumok anyagául használt titán képes magához kapcsolni a víz, a nátrium, kálcium, klór, foszfát molekulákat, fehérjéket, amelyhez a csontszövet fehérjestruktúrái később kötődni képesek. Pontosan fogalmazva nem fog-, hanem műgyökér-beültetésről van szó. A legelterjedtebbek az ún. csavarimplantátumok, melyek behelyezése nem túl bonyolult, de pontos előkészületeket, nagy figyelmet, és szakmai hozzáértést követel.

A beavatkozás előtt a műtétet végző fogorvos vagy szájsebész állapotfelmérést végez, azaz feltérképezi a páciens anatómiai adottságait, szükség esetén laborvizsgálatokat rendelhet el, elsősorban a véralvadási és vércukor adatokra koncentrálva, a  fogbeültetéshez ugyanis jó általános egészségi állapot és megfelelő csontmagasság és csontvastagság szükségeltetik. Ez utóbbi alkalmasságát a röntgenfelvételek döntik el. A műtét utáni gyógyulás szempontjából a kezelőorvos fontos információkat gyűjt a beteg táplálkozási és dohányzási szokásairól is. A beépített foggyökerek száma és elhelyezkedése természetesen attól függ, hogy hány fogról van szó. Teljes fogsor elkészítéséhez például alul hat, felül hét-nyolc gyökér elkészítése szükséges, és ezekre a gyökerekre 4 hónap után illeszkedik majd a külön megtervezett fogazat.

Az implantáció (fogbeültetés) alkalmas bármilyen életkorban a fogak pótlására, akár egy fogról, vagy teljes foghiányról vagy, akár rögzített, akár kivehető fogpótlásról legyen szó. A gyakorlat azt mutatja, hogy a titán implantátum beültetése jelentős mértékben csökkenti a fogágy sorvadását is, ezért célszerű a fog vagy fogak elvesztése után minél hamarabb elvégezni. A fogbeültetés különösen alkalmas a balesetekben kitört fog pótlására, ha a mellette lévő fog ép, és tulajdonosa nem akarja lecsiszoltatni. Így lehet megoldani kisebb hidak elkészítését, amennyiben a hiányt határoló fogak épek, vagy a hidat tartandó hátsó fogak hiányoznak.

A műtét érzéstelenítéssel történik, így szinte teljesen fájdalommentes, egy fog pótlása nem jelent nagyobb terhelést egy egyszerű foghúzásnál. Több gyökér egyidejű behelyezésekor a betegeket egyes klinikákon el is altatják. A beavatkozás után felléphetnek apró kellemetlenségek (duzzanat, fájdalom), ezeken gyógyszerekkel lehet segíteni. A szájhigiénés szabályok szigorú betartása nélkül nem képzelhető el a hosszú távú siker. Az implantátumok ugyan erősebben kötődnek a csonthoz, mint a természetes fogak, ugyanakkor az ínnyel való kapcsolatuk sokkal gyengébb. Ennek következtében a nem megfelelő fog- és szájápolás nagyobb rombolást képes véghez vinni a beültetett fogak körül, mint egyébként. Ám ha a páciens betartja az előírásokat az implantátum akár egy életen át kitarthat.

 

FIGYELEM!

 

Az implantátumok árainál nagyon fontos figyelembe venni, hogy az implantátum önmagában csak egy része a teljes, végleges implantátumra/implantátumokra épülő fogpótlásoknak! Figyelembe kell venni, hogy az implantátumhoz MINDIG tartozik egyéb kiegészítő alkatrész illetve a hozzá kapcsolódó kezelés valamint a fogpótlás. Amennyiben más honlapokon lévő árlistákat hasonlítanak össze akkor a következőkre kell odafigyelni a végleges ár kialakulását illetően:

 

 

1. implantátum ára

2. feltárás és gyógyulási/ínyformázó csavarok behelyezése (nálunk ingyenes)

3. felépítmény/implantátum-fej ára

4. az implantátumra készülő pótlás (pl. korona) ára, ugyanis sok helyen van eltérés a nem implantátumra készülő pótláshoz képest (nálunk nincs)

 

 

SINUS LIFT: napjainkban már rutinszerűen alkalmazott műtéti eljárás, amelynek lényege, hogy a sorvadt felső állcsont megfelelő (maxilla processus alveolarisa) részét az arcüreg (sinus maxillaris) felé csonttranszplantátum vagy csontpótló anyag segítségével megvastagítjuk és ezáltal implantátum beültetésére alkalmassá tesszük.

CSONTPÓTLÁS válik szükségessé abban az esetben, amikor nem áll rendelkezésre megfelelő vastagságú csont, amely az implantátum viselésére alkalmas lenne. A csontpótlás során alkalmazott anyag lehet a páciens saját csontjából nyert ún. autotranszplantátum vagy mesterséges úton előállított csontpótló anyag. Az eljárás az alsó és felső állcsonton egyaránt kivitelezhető.

 

Konzultáció a IV. kerületben Újpesten Káposztásmegyeren, a III. kerületben Óbudán.

 

FRONTFOG ELTÁVOLÍTÁSA:  10.000 Ft

KISÖRLő ELTÁVOLÍTÁSA:  12.000 Ft

NAGYÖRLő ELTÁVOLÍTÁSA:  15.000 Ft

GYÖKÉRCSÚCS RESECTIO / CISZTAMűTÉTEK:  30.000 Ft + Retrográd gyökértömés 5000 Ft

IMPLANTÁTUM (LEGACY, IMPLANT DIRECT) (3 ÉV GARANCIA):  140.000 Ft

Amerikai rendszer

FELTÁRÁS ÉS GYÓGYULÁSI CSAVAR BEHELYEZÉAE:  4.000 Ft

IMPLANTÁTUM FELÉPÍTMÉNY KORONÁHOZ (2 ÉV GARANCIA):  25.000 Ft

IMPLANTÁTUM FELÉPÍTMÉNY PROTÉZISHEZ (2 ÉV GARANCIA):  50.000 Ft

ARCÜREGEMELÉS (SINUS-LIFT) OLDALANKÉNT:  80.000 Ft

Anyagárral együtt!

EGYÉB CSONTPÓTLÁSOK KITERJEDÉSTőL FÜGGETLENÜL KVADRÁNSONKÉNT:  20.000 Ft + anyagár (membrán, csontpótló)

PROTETIKAI CÉLÚ CSONT ÉS/VAGY LÁGYRÉSZKORREKCIÓ KVADRÁNSONKÉNT:  20.000 Ft

SEBKEZELÉS:  5.000 Ft

ARCÜREGZÁRÁS:  20.000 Ft

SEBÉSZI FOG-VAGY GYÖKÉRELTÁVOLÍTÁS:  25.000 Ft

TEJFOG ELTÁVOLÍTÁSA10.000 Ft

BÖLCSESSÉGFOG SEBÉSZI ELTÁVOLÍTÁSA:  40.000 Ft

INCISIO (TÁLYOGMEGNYITÁS):  5.000 Ft

A teljes kezelés időtaramára vonatkozik az ár, nem alkalomra!